Etusivu   I  Kora oy   I   Toimiala   I   Yhteystiedot   I   Kuvia   I   Linkkejä  I   Myytävänä  I   Tarjouksia Seurantakohde

    Tuulilasit  I   Renkaat   I    Maatalous ja KA renkaat   I  Hinaus   I  Romuauton kierrätys  I

      

Miten teen kierrätysilmoituksen?

Helpoiten teet sen sähköisessä palvelussa (viereinen banneri). Tarvitset vain verkkopankkitunnukset tai valtakirjan auton omistajalta. Tilauksen tekeminen vaatii tunnistautumisen, jotta auton luovuttajan oikeus romuttaa auto varmistuu.

Seuraa ohjeita ja täytä tiedot palveluun. Tietojen laittaminen on nopeaa ja helppoa. Varaa kuitenkin aikaa noin viisi (5) minuuttia.

Tunnistautumisen jälkeen sinun täytyy antaa muutama tarkentava tieto autosta ja sen sijainnista sekä kunnosta. Kun olet antanut kysytyt tiedot ja vahvistanut tilauksen, saat sähköpostiisi seurantalinkin. Tästä voit seurata tilauksen etenemistä.

Miten valmistaudun auton noutoon?

Nouto hoituu helpoimmin, kun olet antanut kaikki kysytyt tiedot ja ne ovat oikein. Varmista, että noudettava auto on helposti liikennöitävän tieyhteyden päässä ja sen ympärillä täytyy olla riittävästi tilaa. Näin auto saadaan kyytiin turvallisesti ja muita kohteita vahingoittamatta.

Jätä auton renkaat paikoilleen, jotta se on helposti liikuteltavissa. Koran hinausajoneuvo noutaa autosi. Jos autossa ei ole renkaita, se on hyvä laittaa lisäselvityksiin. Auto ei saa olla sähköjohtojen tai muiden esteiden alla. (HUOM! sähköjohtojen ja ajoneuvon korkeimman kohdan eron tulee olla vähintään 6 metriä)

Kun ilmoitat auton NETitse palveluun, varmista, että se on noutovalmiina. Kuusakoski ei korvaa autoon jäänyttä omaisuutta tai osia, joita ei ole poistettu autosta ennen noutoa.

Sinun ei tarvitse olla paikalla autoa noudettaessa, jos olet tunnistautunut palveluumme verkkopankkitunnuksin. Auton avaimet ja paperit voit jättää noudettavan auton hansikaslokeroon.

Milloin auto noudetaan?

Koran hinausauto hoitaa autonnoudon kuuden (6) arkipäivän kuluessa vahvistetusta tilauksesta. Jos tämä ei ole mahdollista, Kuusakoski tai Kora ilmoittaa asiakkaalle uuden noutopäivän sekä kertoo syyn aikataulun muuttumiseen.

__________________________________________________________________________________
              Valtion romutuskampanja alkaa 1.1.2018

                                                         Lataa ohje tästä.

 

 

ROMUTUSPALKKIOKAMPANJAA JA TÄYSSÄHKÖAUTOJEN HANKINTATUKEA KOSKEVA
LAKIEHDOTUS EDUSKUNNASSA

Hallitus on 26.10.1017 jättänyt eduskunnalle esityksen määräaikaisesta romutuspalkkiokampanjasta ja sähköautojen hankintatuesta.
 Lakiluonnos oli tiiviillä lausuntokierroksella lokakuussa ja siihen tehtiin joitakin tarkennuksia.
 Laki etenee eduskunnassa valiokuntakäsittelyyn lähiviikkoina ja se on tarkoitus hyväksyä joulukuun alussa.

AT ja AKL käyvät parhaillaan tarkemmin läpi Trafin kanssa romutuspalkkion ja hankintatuen käytännön toteutusta.

ROMUTUSPALKKIOKAMPANJA 2018

Valtio on varannut tammi-elokuussa 2018 toteutettavaan romutuspalkkiokampanjaan 8 miljoonan euron määrärahan. Romutuspalkkiokampanjassa uuden henkilöauton ostaja saa romutuspalkkion, jos vie samalla kierrätettäväksi omistuksessaan olevan vanhan auton. Vanhan auton on täytynyt olla liikennekäytössä
kalenterivuoden ajan ennen romuttamista.

Palkkiosummat koostuvat valtion 1 000 tai 2 000 euron osuudesta ja ehdotetusta 500 euron autoalan osuudesta. Valtion osuus on 1 000 euroa, jos uuden auton päästöt ovat olla enintään 110 g/km. Ladattaville
hybridiautoille, kaasuautoille ja korkeaseosetanolia käyttävien autojen hankintaan romutuspalkkion valtion osuus on 2 000 euroa ilman päästörajaa. Auton on oltava uusi aiemmin ensirekisteröimätön
henkilöauto.

ROMUTUSPALKKIOKAMPANJAN 2018 EHDOT

 * Romutuspalkkio myönnetään 1 500 euron (valtion osuus 1 000 euroa ja autoalan osuus 500 euroa)      suuruisena sellaisen uuden auton hankintaan, jonka hiilidioksidipäästöt ovat enintään 110 g/km
 * Uusille ladattaville hybrideille, sähköautoille tai niille autoille, joiden käyttövoimana on joko kokonaan tai  osittain korkeaseosetanoli, metaani (maa- tai biokaasu), ei aseteta päästörajaa ja romutuspalkkio myönnetään 2 500 euron (valtion osuus 2 000 euroa ja autoalan osuus 500 euroa) suuruisena.
 * Auto tulee luovuttaa kierrätykseen viralliseen vastaanottopisteeseen, josta auton omistaja saa romutustodistuksen.
 * Romutuspalkkiolla hankittavan uuden auton ja romutettavan auton tulee olla henkilöautoja.
 * Romutettavan auton on oltava ollut liikennekäytössä vähintään 10 vuotta ja viimeisen kalenterivuoden ennen romutusta.
 * Romutustodistus ja uuden auton tilaussopimus on oltava päivätty ajankohdalle 1.1.–31.8.2018. Autoala ei voi luvata asiakkaalle romutuspalkkiota ennen lain voimaantuloa. Romutuspalkkiota koskevia tilaus- ja  kauppasopimuksia voi tehdä vasta kun laki astuu voimaan, eikä aiemmin tehtyjä sopimuksia ole sallittua päivätä  uudelleen lain voimassaoloajalle. Kampanjan markkinointia ei saa aloittaa ennen kuin laki astuu voimaan.
 * Romutuspalkkion voi hyödyntää samasta romutettavasta autosta vain kerran ja yhteen uuteen autoon voi käyttää vain yhden romutuspalkkion.
  * Romutuspalkkion saajan tulee olla romutettavan auton viimeinen ajoneuvoliikennerekisteriin merkitty   omistaja. Avustuksen saajan on siis tullut olla merkittynä romutettavan auton omistajaksi ennen kuin auto
poistetaan lopullisesti rekisteristä.
 * Romutuspalkkio voidaan myöntää vain yksityishenkilölle.
 * Maahantuojien on laskutettava valtion osuudet viimeistään 31.1.2019.


____________________________________________________________________________________________

Romuauton kierrätys netitse - auton nopein tie maksuttomaan ja viralliseen kierrätykseen

Kun auto on tullut tiensä päähän niin turvallisuuden, ajo-ominaisuuksien kuin käyttökustannuksienkin osalta, oikea osoite on Kuusakosken maksuton autonkierrätys.

Kuusakoski on Suomen Autokierrätys Oy:n virallinen yhteistyökumppani, jonka kattavaan palveluverkkoon kuuluu mm. Korinoikaisu Robot Aaltonen Oy:n vastaanottopiste.

Toimittamalla auton Kuusakosken palveluverkostoon, kierrätys hoituu varmasti pykälien mukaan:

  • auto poistetaan Liikenteen turvallisuusviraston (TraFi) rekisteristä
  • omistaja saa virallisen romutustodistuksen
  • romutustodistus päättää omistajan vastuut autosta (ajoneuvovero, vakuutukset)
  • auto kierrätetään hyötykäyttöön ympäristömääräyksiä noudattaen.

Kierrätysjärjestelmä


Kierrätysjärjestelmän rungon muodostavat vastaanotto, rekisteristä poisto, esikäsittely ja murskaus.

Vastaanottopisteessä auton asiapaperit sekä rekisteröinti- ja tunnistetiedot tarkastetaan. Vain auton omistajalla on oikeus romuttaa ajoneuvo. Mikäli auton vie romutettavaksi muu kuin omistaja, hänellä on oltava valtakirja auton omistajalta.

Rekisteristä poiston yhteydessä omistajalle annetaan romutustodistus. Tietojärjestelmästä lähtee tieto vakuutusyhtiölle vakuutuksen katkaisemista varten sekä Liikenteen turvallisuusvirasto Trafiin verojen päättämistä varten. Kun auto on poistettu rekisteristä se on siirtynyt kierrätysjärjestelmään, eikä sitä voi enää uudelleenrekisteröidä.

 

RENKAAT kierrätykseen Kuusakoski Oy:n kautta


Kuusakoski on Suomen Rengaskierrätyksen virallinen yhteistyökumppani ja vastaa kerättävien renkaiden kierrätyksestä Suomessa. Renkaita kierrätetään Suomessa noin 40 000 tonnia vuodessa ja niiden hyötykäyttöaste lähentelee 95 prosenttia. Vastaava luku muualla Euroopassa on keskimäärin 60 prosenttia. Rengasmurskeen uusimpia käyttökohteita ovat mm. erilaiset joustavuutta vaativat kenttäpohjat, esimerkkinä ratsastus- ja urheilukentät.
 

Kuusakosken Koran palvelupiste vastaanottaa veloituksetta vanteelliset ja vanteettomat renkaat. Vanhat renkaat voi maksutta toimittaa myös Korinoikaisu Robot Aaltonen Oy:lle, josta ne noudetaan Kuusakoskelle kierrätykseen.

sivu päivitetty 12.11.2019

Klikkaa banneria ja noudata ohjeita, noudamme autosi veloituksetta.

Kuusakosken Autopurkaamopalvelut

Tulosta ja täytä tästä
valtakirja valmiiksi