Etusivu   I  Kora oy   I   Toimiala   I   Yhteystiedot   I   Kuvia   I   Linkkejä  I   Myytävänä  I   Tarjouksia Seurantakohde

    Tuulilasit  I   Renkaat   I    Maatalous ja KA renkaat   I  Hinaus   I  Romuauton kierrätys  I

      

Romuta autosi - osta tilalle uusi vähäpäästöinen henkilöauto

Olet oikeutettu romutuspalkkioon, kun romutat vähintään 10 vuotta vanhan autosi ja hankit tilalle uuden auton. Hankittavan auton käyttövoimasta riippuen romutuspalkkion suuruus on 1 000–2 000 euroa. Tukea voi saada tukikauden (1.12.2020 - 31.12.2021) aikana, ja sitä myönnetään ainoastaan yksityishenkilöille.

        Romutuspalkkio myönnetään 1 000 euron suuruisena sellaisen uuden auton hankintaan, jonka hiilidioksidipäästöt ovat enintään 120 g/km.

       Uusille täyssähköautoille tai niille autoille, joiden käyttövoimana on joko kokonaan tai osittain korkeaseosetanoli tai kaasu, ei aseteta päästörajaa ja romutuspalkkio myönnetään 2 000 euron suuruisena.

       Ladattaville sähköhybrideille, joiden hiilidioksidipäästöt ovat enintään 95 g/km, romutuspalkkio myönnetään 2000 euron suuruisena.

EDELLYTYKSET ROMUTUSPALKKION SAAMISELLE

1.           Romutettava henkilöauto tulee luovuttaa kierrätykseen         viralliseen vastaanottopisteeseen, josta auton omistaja saa romutustodistuksen ja tieto romutuksesta tallentuu liikenneasioiden rekisteriin.

Auton romuttaminen on Suomessa maksutonta. Valtuutettujen vastaanottopisteiden sijainnin voi tarkistaa osoitteesta
www.autokierratys.fi tai puhelinnumerosta 0800 05044.

2.   Romutuspalkkiolla hankittavan uuden auton ja romutettavan auton pitää olla henkilöautoja.

3.   Romutettavan auton pitää olla ensirekisteröity vuonna 2010 tai aiemmin.

4.   Vuonna 2021 romutettavan auton on pitänyt olla liikennekäytössä vuonna 2020
Vuonna 2020 romutettavan auton on pitänyt olla liikennekäytössä vuonna 2019

Olet oikeutettu romutuspalkkioon, kun romutat ennen 31.12.2010 käyttöönotetun henkilöautosi ja hankit tilalle uuden auton, sähköavusteisen polkupyörän tai joukkoliikennelipun.

                 Hankittavan auton käyttövoimasta riippuen romutuspalkkion suuruus on 1000–2000 euroa.

                 Joukkoliikennelipun tai sähköavusteisen polkupyörän hankkimiseen palkkiota myönnetään korkeintaan 1000 euroa.

Tukea voi saadatukikauden (1.12.2020 - 31.12.2021) aikana, ja sitä myönnetään ainoastaan yksityishenkilöille.

 

Miten teen kierrätysilmoituksen?

Helpoiten teet sen sähköisessä palvelussa (viereinen banneri). Tarvitset vain verkkopankkitunnukset tai valtakirjan auton omistajalta. Tilauksen tekeminen vaatii tunnistautumisen, jotta auton luovuttajan oikeus romuttaa auto varmistuu.

Seuraa ohjeita ja täytä tiedot palveluun. Tietojen laittaminen on nopeaa ja helppoa. Varaa kuitenkin aikaa noin viisi (5) minuuttia.

Tunnistautumisen jälkeen sinun täytyy antaa muutama tarkentava tieto autosta ja sen sijainnista sekä kunnosta. Kun olet antanut kysytyt tiedot ja vahvistanut tilauksen, saat sähköpostiisi seurantalinkin. Tästä voit seurata tilauksen etenemistä.

Miten valmistaudun auton noutoon?

Nouto hoituu helpoimmin, kun olet antanut kaikki kysytyt tiedot ja ne ovat oikein. Varmista, että noudettava auto on helposti liikennöitävän tieyhteyden päässä ja sen ympärillä täytyy olla riittävästi tilaa. Näin auto saadaan kyytiin turvallisesti ja muita kohteita vahingoittamatta.

Jätä auton renkaat paikoilleen, jotta se on helposti liikuteltavissa. Koran hinausajoneuvo noutaa autosi. Jos autossa ei ole renkaita, se on hyvä laittaa lisäselvityksiin. Auto ei saa olla sähköjohtojen tai muiden esteiden alla. (HUOM! sähköjohtojen ja ajoneuvon korkeimman kohdan eron tulee olla vähintään 6 metriä)

Kun ilmoitat auton NETitse palveluun, varmista, että se on noutovalmiina. Kuusakoski ei korvaa autoon jäänyttä omaisuutta tai osia, joita ei ole poistettu autosta ennen noutoa.

Sinun ei tarvitse olla paikalla autoa noudettaessa, jos olet tunnistautunut palveluumme verkkopankkitunnuksin. Auton avaimet ja paperit voit jättää noudettavan auton hansikaslokeroon.

Milloin auto noudetaan?

Koran hinausauto hoitaa autonnoudon kuuden (6) arkipäivän kuluessa vahvistetusta tilauksesta. Jos tämä ei ole mahdollista, Kuusakoski tai Kora ilmoittaa asiakkaalle uuden noutopäivän sekä kertoo syyn aikataulun muuttumiseen.

__________________________________________________________________________________
             

____________________________________________________________________________________________

Romuauton kierrätys netitse - auton nopein tie maksuttomaan ja viralliseen kierrätykseen

Kun auto on tullut tiensä päähän niin turvallisuuden, ajo-ominaisuuksien kuin käyttökustannuksienkin osalta, oikea osoite on Kuusakosken maksuton autonkierrätys.

Kuusakoski on Suomen Autokierrätys Oy:n virallinen yhteistyökumppani, jonka kattavaan palveluverkkoon kuuluu mm. Korinoikaisu Robot Aaltonen Oy:n vastaanottopiste.

Toimittamalla auton Kuusakosken palveluverkostoon, kierrätys hoituu varmasti pykälien mukaan:

  • auto poistetaan Liikenteen turvallisuusviraston (TraFi) rekisteristä
  • omistaja saa virallisen romutustodistuksen
  • romutustodistus päättää omistajan vastuut autosta (ajoneuvovero, vakuutukset)
  • auto kierrätetään hyötykäyttöön ympäristömääräyksiä noudattaen.

Kierrätysjärjestelmä


Kierrätysjärjestelmän rungon muodostavat vastaanotto, rekisteristä poisto, esikäsittely ja murskaus.

Vastaanottopisteessä auton asiapaperit sekä rekisteröinti- ja tunnistetiedot tarkastetaan. Vain auton omistajalla on oikeus romuttaa ajoneuvo. Mikäli auton vie romutettavaksi muu kuin omistaja, hänellä on oltava valtakirja auton omistajalta.

Rekisteristä poiston yhteydessä omistajalle annetaan romutustodistus. Tietojärjestelmästä lähtee tieto vakuutusyhtiölle vakuutuksen katkaisemista varten sekä Liikenteen turvallisuusvirasto Trafiin verojen päättämistä varten. Kun auto on poistettu rekisteristä se on siirtynyt kierrätysjärjestelmään, eikä sitä voi enää uudelleenrekisteröidä.

 

RENKAAT kierrätykseen Kuusakoski Oy:n kautta


Kuusakoski on Suomen Rengaskierrätyksen virallinen yhteistyökumppani ja vastaa kerättävien renkaiden kierrätyksestä Suomessa. Renkaita kierrätetään Suomessa noin 40 000 tonnia vuodessa ja niiden hyötykäyttöaste lähentelee 95 prosenttia. Vastaava luku muualla Euroopassa on keskimäärin 60 prosenttia. Rengasmurskeen uusimpia käyttökohteita ovat mm. erilaiset joustavuutta vaativat kenttäpohjat, esimerkkinä ratsastus- ja urheilukentät.
 

Kuusakosken Koran palvelupiste vastaanottaa veloituksetta vanteelliset ja vanteettomat renkaat. Vanhat renkaat voi maksutta toimittaa myös Korinoikaisu Robot Aaltonen Oy:lle, josta ne noudetaan Kuusakoskelle kierrätykseen.

sivu päivitetty 30.11.2020

Klikkaa banneria ja noudata ohjeita, noudamme autosi veloituksetta.

Kuusakosken Autopurkaamopalvelut

Tulosta ja täytä tästä
valtakirja valmiiksi